Rolfs blogg i Juletid - REFUGEES WELCOME!

Rubriken på svenska – VÄLKOMNA FLYKTINGAR!

Det har varit en annorlunda höst – ifrån ett varmt och välkomnande klimat bland politiker och vanliga ”Svensson” har ord om välkomnande, migration och integration blandats med oro, hot om katastrof och ekonomisk och social kollaps....

Visst blir man påverkad! I debatter är det lätt att hålla med den som senast hade ett inlägg...

Finns svaret i Jesu ord - ”Allt vad ni vill att andra skall göra mot er skall ni göra mot dem....”

Juletid är den tid vi blir extra givmilda – vi tänker på människosonen – för honom fanns det inte rum – men krubban och välkomstvärmen ifrån Josef och Maria, djuren i stallet, herdarna, änglarna och vise män från Öster såg till att det blev ett VÄLKOMNANDE som vi minns år efter år!

Den grymme Herodes ville åt alla gossebarn – då blev det åter FLYKT tills lugnet åter hade lagt sig....

IDAG önskar vi stå sida vid sida, axel mot axel och med två öppna armar – tillsammans med våra politiker, våra kommunansvariga, övriga frivilliga – och inte minst tillsammans med våra kolleger nere på Balkan, Grekland och övriga Europa.....

Vi vill säga – VÄLKOMNA FLYKTINGAR! Vi tror fortfarande på brödundret och vill vara med att ge våra små bröd och fiskar i Mästarens händer. Du käre vän som läser dessa rader – välkommen med Din gåva till flyktingarna och då till vårt bankgironummer: 5560-9853 – ange FLYKTINGARNA. Vill Du ge ett stöd till utsatta ROMER märker Du detta! Vi vill än en gång påpeka att ALLA GÅVOR som kommer in via vår insamling går OAVKORTAT till det ändamål som angetts!

God Jul – Gott nytt år!
Rolf Wernersson