Guds kärlek till Romer från Serbien

Migrationsverket berättar att fram till slutet av okt 2010 har över 5000 romer ifrån främst Serbien anlänt och begärt asyl. Samtidigt meddelas att de flesta av dessa blir troligtvis utvisade….. Men, fram till dess – om det blir så – kommer de att möta Svenska samhället via jobbiga utredningar, hälsokontroller, möjlighet till skolgång osv.

Kyrkorna i Sverige har en stor uppgift – visa Kristi kärlek och att omfamna dessa! Kristi kärlek – I honom är vi inte länge jude eller grek, slav eller fri, kvinna eller man……

Ett flott exempel har jag den senaste månaden fått se i Tibro Missionskyrka. Ett antal familjer av romer ifrån Serbien har hittat sina ”extra” – syrra, brorsa, mamma, pappa, morföräldrar osv….. Det är en ström av kärlek, skjutsar, hembjudningar, möten och undervisning med tolk osv….

Finns dom på Din ort? Vad gör Ni i Er kyrka? Behöver Ni stöd och material? Välkomna att höra av Er till info@balkanhjälpen.se