Ny hjälpsändning till Bulgarien

Under onsdagen den 30 Maj packades en Bulgarisk lastbil full med kläder, husgeråd och handikapphjälpmedel. Det var andra lastbilen på kort tid som Balkanhjälpen och Agape Second Hand kunde skicka iväg. Välpackade gåvor ifrån allmänheten, Kupan i Vara och Falköping samt Agape Second Hand i Lidköping. Mottagarorganisationen Bulgarian Aid Mission som leds av Ann-Christin och Stefan Stefanov gläds speciellt mycket över denna sändning där det finns helt nya leksaker och barnkläder ifrån en nedlagd firma i Lidköping – målet är att ge till barnhem och förskolor som har det särskilt kämpigt med ekonomin.
Ett 15-tal frivilliga och praktikanter på Agape Second Hand bildade kedja och packningen var klar på 3 timmar. Sammanlagt blev det 60 kubikmeter och 880 kollin. Lastbilen fortsatte vidare till Tibro för fortsatt lastning med överskottskläder ifrån Candela Second Hand som skickar sina kläder via Balkanhjälpen. Dag efter dag – vecka efter vecka tar vi emot gåvor som vi dels förädlar och säljer i butiken i Lidköping och då blir det överskott i rena pengar som skickas till ett 10-tal olika barnhem på Balkan – eller att vi packar kläder och prylar som fyller ett särskilt lager i väntan på nästa transport. Föreståndaren Rolf Wernersson berättar att Agape Second Hand  på Torggatan 1 med möbelförsäljning på Sockerbruket tar emot stora och små sändningar. Vi har öppet hela sommaren och gläds över att givmildheten och förtroendet är stort. Rolf berättar bl a att när han kom åter till butiken för att skriva alla fraktsedlar och sätta dit många stämplar inför de olika gränserna så kom det in en man och bad att få lämna en penninggåva – en hel tusenlapp som går oavkortat till de hjälpbehövande!