Samuelsson fyllde kyrkan!

Kjell Samuelsson

Kjell Samuelsson – still going strong skulle man kunna säga om den snart 70 årige gospelsångaren. Vem trodde att Pingstkyrkan skulle vara fylld till sista plats en varm lördagskväll och fullt med bilcruising på stan? Lördagen den 4e juni var det nostalgiträff med läsarsånger genom 50 år och det i anledning av att Kjell Samuelsson för 50 år sedan var redskapet till att Rolf Wernersson från Lidköping kom till personlig tro. Rolf hade frågat om några i hans kontaktnät och goda vänner kunde komma för att medverka och det blev en rad av kända och okända som tog plats på scenen och gladde den stora publiken. Pastor Sören Fjällström hälsade välkommen och överlämnade en blomma från Pingstförsamlingen till dagens jubilar – Rolf som firade sin ”andliga födelsedag”. Förutom Kjell Samuelsson och Rolf Wernersson vid pianot fanns ett ungdomligt husband som kompade.

En spontan sångarskara från förr och nu sjöng läsarsånger

En sånggrupp från Falköping och från familjerna ”Curt och Roland” sjöng sånger från Rolfs ungdom. Sångare var bl a Zoran Kovacevic från Kroatien, Valter Svensson – busschaufför på flera Balkanresor, Mirjana och Andreas Reinhard från Fotö, Rajd Thegge spelade sax, David Debreceni spelade fiol ”hungarian style”, Slave Popovski från Makedonien och några romer från Tibro vittnade och även Milivoje Stojanovic från Lidköping vars sångtext, översatt från serbiska, ”Herre låt mig börja dagen” sjöngs unisont. En kollekt till utsatta på Balkan blev 16.500.-. Efter pausen kom Kjell Samuelsson loss ordentligt med en rad solonummer och duetter med Niklas Petersén – flera sånger från hans senaste CD-skiva ”Goda Nyheter”. En spontant sammansatt strängmusik sjöng sånger från förr och nu, och i sången ”O store Gud” sjöng systrarna Birgitta och Lisbeth duett. Arrangörerna Balkanhjälpens Vänner är mycket tacksamma för en lyckad sångkväll och kan konstatera att Kjell Samuelsson är en känd sångare som lockar många åhörare.

Zoran Kovacevic från Kroatien berättar för Kjell Samuelsson hur bilder och skivomslag på Samuelssons prydde deras pojkrum under uppväxten!
Rolf och mor Britta Wernersson tillsammans med Birgitta Söderlund (f. Byström) - Britta och Birgitta arbetade tillsammans på Rörstrands för exakt 50 år sedan och möttes under denna festkväll!